Oldtimerbeurs Autombielen - nieuws | Oldtimerbeurs
oldtimers, november 2019, auto, automobielen, autotron
16746
post-template-default,single,single-post,postid-16746,single-format-standard,bridge-core-1.0.6,qode-quick-links-1.0,, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
 

De meest voorkomende oldtimermerken van Nederland

De meest voorkomende oldtimermerken van Nederland

In Nederland zijn er talloze oldtimermerken. Maar wat is nou eigenlijk de meest voorkomende?

Op nummer één staat de Volkswagen. De eerste Volkswagen ging de weg op in 1940 en nog steeds worden er veel Volkswagen geproduceerd, ruim 17 duizend op jaarbasis. Volkswagen wordt gevolgd door de Mercedes-Benz die in 1885 al voor het eerst de markt de markt op kwam. Daarnaast is Citroën ook een erg geliefd oldtimermerk onder de Nederlandse oldtimerliefhebbers.

  1. Volkswagen – 18.710
  2. Mercedes-Benz – 11.600
  3. Citroën – 9.360

Het meestvoorkomende model oldtimer in Nederland is de Volkswagen Kever. Hier rijden er maar liefst nog 8.117 van rond!