Oldtimerbeurs Autombielen - nieuws | Oldtimerbeurs
oldtimers, november 2019, auto, automobielen, autotron
16751
post-template-default,single,single-post,postid-16751,single-format-standard,bridge-core-1.0.6,qode-quick-links-1.0,, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
 

Hoera! De auto bestaat 123 jaar in Nederland!

Hoera! De auto bestaat 123 jaar in Nederland!

HIEP HIEP HOERA!

18 mei 2019,  123 jaar geleden kwam de eerste auto in Nederland. Adolphe Zimmermans had destijds een artikel gelezen over ‘een mobiel zonder paard’. Bij de autofabrikant Benz bestelde hij het zogenoemde mobiel zonder paard. Het voertuig werd op 18 mei 1896 afgeleverd in Arnhem, waarna hij de wagen liet vervoeren door een chauffeur naar Utrecht. Dit voertuig leek meer op een paard en wagen zonder paard dan op een hedendaagse auto.