De Mercedes Patentwagen: de allereerste échte auto

De motor van de Mercedes Patentwagen

De Mercedes Patentwagen: de allereerste échte auto

Wat is de eerste auto?

De Mercedes Patentwagen, gebouwd in 1885, markeert een cruciaal moment in de geschiedenis van de auto. Dit voertuig, ontwikkeld door Carl Benz, wordt beschouwd als de allereerste echte auto. De auto wordt aangedreven door een verbrandingsmotor die op benzine loopt, en dit voertuig het bood mobiliteit zonder paarden. De Mercedes Patentwagen was een eenvoudig, driewielig voertuig met een open ontwerp, wat een radicale breuk betekende met de transportmiddelen van die tijd. Het legde de basis voor de moderne auto’s die we vandaag kennen en zette de wereld op weg naar een nieuw tijdperk van vervoer.

Het is een historisch meesterwerk dat de geboorte van de automobiel symboliseert.

Wil je meer weten over de Mercedes Patenwagen? Lees dan verder op de website van Mercedes Benz!

Mercedes Patenwagen