Een Historisch Hoogtepunt: 50 Jaar Autotron Classics: Een Halve Eeuw Oldtimerpracht!

DAF auto tijdens Autotron Classics

Een Historisch Hoogtepunt: 50 Jaar Autotron Classics: Een Halve Eeuw Oldtimerpracht!

Op zaterdag 4 en zondag 5 november vierde Autotron Classics haar gouden jubileum en de sfeer was buitengewoon positief. De beursvloer van Autotron bruiste van activiteit, waarbij handel en passie hand in hand gingen. Vele bezoekers werden aangetrokken door de charme van klassieke auto’s, en zelfs laat in de middag bleven nieuwe enthousiastelingen binnenstromen. 

Autotron Classics bood niet alleen een handelsaspect, maar diende ook als ontmoetingsplek voor liefhebbers en bekenden. De geur van olie en benzine, de prachtige lijnen van de auto’s, het was alsof de bezoekers werden teruggebracht naar een tijd waarin deze voertuigen de wegen domineerden. 

In de entree stond de Benz Patentwagen gepresenteerd, het allereerste voertuig dat als echte auto werd beschouwd, een adembenemende herinnering aan de oorsprong van de automobiel. Gebouwd in 1885 door Carl Benz, markeerde dit voertuig een revolutie in mobiliteit en symboliseerde het de geboorte van de moderne auto.  

Stands waren rijkelijk gevuld met een schat aan onderdelen, accessoires en memorabilia. Een opvallende stand met pins trok veel bekijks, terwijl de Daf Club de show stal met een indrukwekkende presentatie van de evolutie van Daf-auto’s. Van historische modellen tot de Daf waarmee Max Verstappen achteruit over het circuit racete, het was een reis door de tijd. Vereniging de Pook stalde trots enkele pickups uit, wat een extra touch gaf aan de diversiteit van het evenement. De HAV, Historische Automobielen Vereniging, was aanwezig in de Spykerhal met als pronkstuk een zeldzame Studebaker Commander Convertible uit 1938, waarvan wereldwijd nog slechts vijf exemplaren bekend zijn.  

Het jubileum van Autotron Classics was niet alleen een viering van auto’s; het was een reis door de tijd, een eerbetoon aan de evolutie van mobiliteit en een ontmoetingsplaats voor de ware liefhebber. De geschiedenis van Autotron Classics werd op deze gedenkwaardige dag niet alleen herdacht maar ook gevierd in stijl. De datum van de volgende editie van Autotron Classics is al bekend, dus noteer zaterdag 2 en zondag 3 november 2024 alvast in de agenda!