Eelde Classics 2023: Een terugblik op autogeschiedenis in volle glorie

Eelde Classics 2023: Een terugblik op autogeschiedenis in volle glorie

Op zaterdag 25 en zondag 26 november opende Eelde Classics 2023 haar deuren in Flowerdome, Eelde, voor een buitengewoon auto-evenement dat autoliefhebbers van alle leeftijden betoverde. De expositie, die dit jaar in het teken stond van ‘Kever Club Nederland’, bood een adembenemende reis door de autogeschiedenis. 

 

De entreehal bruisend van leven, onthulde een schitterende presentatie van Kever Club Nederland. Met een vlotte en speelse presentatie werden niet alleen perfect gerestaureerde Kevers getoond, maar ook exemplaren die nog aan ‘het spit’ hingen voor restauratie. De vrachtwagenhal barstte uit zijn voegen met een indrukwekkende verzameling vrachtauto’s. De NSU Club nam bezoekers mee door de geschiedenis van NSU, een merk dat nog steeds voortleeft in Audi. 

 

In de Handelaarshal schitterde Rolls Royce en Bentley club de Mascotte met een unieke Bentley, een wagen die die in 1927 de 24 uur van Le Mans heeft gewonnen, de meest prestigieuze race die je kon rijden en nog steeds wordt gereden. De hal was gevuld met alles wat een autohart begeert, van boutjes en schroefjes tot zeldzame auto-onderdelen. Een andere hal onthulde een ontroerend verhaal van een 98-jarige man die tussen 1959 en 1962 met zijn vriendin een reis naar Zuid-Afrika maakte in een Goggomobil. Hij financierde zijn reis door muziek te maken en tekeningen te verkopen. 

 

Van prachtige tractoren en tweewielers tot de sfeervol aangeklede caravans in de hal van vervlogen tijden, Eelde Classics liet geen enkel facet van de autogeschiedenis onbelicht. In de Engelse hal viel een gerestaureerde Mini op, terwijl de Opel C-Kadett Club het 50-jarig bestaan vierde met een tentoonstelling van meerdere modellen. 

 

Maar niet alleen auto’s waren de sterren van de show; de achterste hal was het toneel voor functionele brandweerauto’s en bussen die altijd even fanatiek schitterden. Eelde Classics 2023 was niet slechts een expositie; het was een reis door de tijd, een viering van passie en een herinnering aan de tijdloze schoonheid van klassieke auto’s.