Een feest der herkenning bij Eelde Classics 2022, dé oldtimerbeurs van het Noorden

Een feest der herkenning bij Eelde Classics 2022, dé oldtimerbeurs van het Noorden

Duizenden oldtimerliefhebbers trokken na twee coronajaren weer naar Flowerdome in Eelde waar acht hallen gevuld waren met alle soorten voertuigen die ooit over onze nationale wegen reden, waaronder een aantal echte exoten. Denk aan de Bentley Blue Train uit de jaren ’30, waarvan er wereldwijd maar dertig exemplaren zijn. Ook was er een Bentley R Type Continental aanwezig, hier zijn er nog maar 25 stuks van wereldwijd. En laten we de DKW Monza uit 1956  niet vergeten, van deze auto zijn er ook nog maar een twintigtal op deze wereld. Alle drie waren ze te bewonderen tijdens dit laagdrempelige evenement voor oldtimerliefhebbers.

Feest der herkenning

Naast deze bijzondere, waardevolle pronkstukken zorgden de vele auto’s waar mensen zelf in gereden hebben, of die ze uit hun jeugd (her)kennen, voor een gevoel van nostalgie. Herinneringen ophalen bij Dafs en Volvo’s met Variomatic of rondlopen in de hal die compleet gevuld was met de oudste tot de nieuwere oldtimer modellen van Opel, blijft bijzonder. Bezoekers konden zich vergapen aan al het moois dat de organisatie in samenwerking met de verschillende clubs en standhouders neer heeft weten te zetten.

Veel variatie

Wat Eelde Classic zo typeert is de variatie. Zo waren er veel verenigingen op het gebied van voertuigen, demonstraties, tentoonstellingen, kramen en natuurlijk oldtimers! Liefhebbers en verzamelaars, op zoek naar een bepaald voertuig of onderdeel; er was voor ieder wat wils. Zoals altijd waren er verschillende handelaren met bijvoorbeeld boeken, miniaturen en kleding. Ook waren er oudere vrachtwagens, caravans, tweewielers en zelfs een paar sleeën te zien. Mascotte Rolls Royce ging er dit jaar vandoor met de prijs voor de mooiste stand.

Genoeg activiteiten voor de autoliefhebber

Garage De Basis gaf demonstraties in het restaureren en onderhouden van klassieke auto’s en onderdelen, waarmee de 19-jarige Marijke de Vos uit het Friese Jirnsum veel bekijks trok. EPS Uitlaten liet zien en vooral horen welk verschil een uitlaat kan maken.

De organisatie kijkt terug op twee geweldige dagen met niet alleen een goedgevulde hal vol met enthousiaste bezoekers, maar ook zeer tevreden standhouders. We kijken daarom ook uit naar het volgende evenement in januari; MotoVelo (voorheen Oldtimerbeurs Motorfietsen, Bromfietsen en Fietsen)! Liefhebbers van oldtimer tweewielers kunnen zaterdag 14 en zondag 15 januari 2023 hun hart ophalen bij Autotron. Tot dan!