Een groot aanbod aan onderdelen en prachtige tweewielers tijdens MotoVelo 2023

Oldtimerbeurs voor fietsen, brommers en motoren

Een groot aanbod aan onderdelen en prachtige tweewielers tijdens MotoVelo 2023

Duizenden liefhebbers van oldtimer tweewielers trokken op 14 en 15 januari naar weer een prachtige editie van MotoVelo. Van jong tot oud en zelfs hele vriendengroepen konden hun hart ophalen in Autotron. Bezoekers konden rondkijken en genieten van al het moois dat de organisatie in samenwerking met de verschillende clubs en standhouders neer heeft weten te zetten. Dé brommer waar je eerste vriendinnetje achterop heeft gezeten tegenkomen zorgde voor een gevoel van nostalgie. 

 

Groot aanbod  

Enthousiaste restaurateurs struinden langs de vele stands met onderdelen om dat ene speciale en lang gezochte onderdeel te vinden. Ook degene die op zoek was naar gereedschap, miniaturen, documentatie en accessoires was bij dit evenement aan het juiste adres.  

 

Dit jaar had de Fietsenbeurs uit Berlicum zich aangesloten om mede te zorgen voor het aanbod van fietsen. Onder andere de verenigingen ‘Oude Fiets’ en ‘RHC’ ofwel Rijwiel Hulpmotoren Club waren aanwezig en presenteerden een prachtige uitstalling van indrukwekkende exemplaren van leden. 

 

Van Roest tot Raspaard 

In de Pieckzaal, die deze editie omgedoopt werd tot het Patina Paradijs, werd uitgelegd wat je beter wel en niet kan restaureren. Een technisch perfecte, ongerestaureerde tweewieler is bijvoorbeeld vaak veel aantrekkelijker dan een volledig gerestaureerde. Het mag gezien worden als iets wat geleefd is. In het Patina Paradijs werd dit geïllustreerd aan de hand van een aantal mooie tweewielers met patina in diverse gradaties.  

 

Diverse demonstraties 

Het kan zijn dat de bobine en spoelen werken tot een bepaalde temperatuur en daarna niet meer. Tijdens MotoVelo werd een prachtig apparaat tentoongesteld waarmee dit getest kan worden. Daarnaast waren er diverse demonstraties hoe je verschillende materialen poetst of polijst. 

 

MotoVelo was een succes voor iedereen die geïnteresseerd is in (oldtimer) tweewielers. De organisatie kijkt terug op twee geweldige dagen met niet alleen een goedgevulde hal vol met enthousiaste bezoekers, maar ook zeer tevreden standhouders. De datum van de volgende editie van MotoVelo is al bekend, dus noteer 13 en 14 januari 2024 alvast in de agenda!